Borgøy

Borgøy:

Way Point 59°21,21’N 05°37,69’E

Borgøy er en idyllisk øy inne i Hervikfjorden. På vestsiden ligger Hattarvågen, som er en del av Vestkystparken. På sørsida av øya er der fantastiske svaberg og fine bademuligheter. Øya har en del fastboende og noen få hytter. Øya er kanskje mest kjent for maleren Lars Heretvig som er født her. Det går en kultursti gjennom Lars Hertervigs skog, og Borgøystevnet med opptil 2000 besøkende arrangeres hvert år i slutten av juni til minne om ham.

I Dammavik, på andre siden av vågen fra bebyggelsen, er det badeplass med flott sand.

På sørvestsiden av Borgøy ligger det et kaianlegg og flere siloer som er rester etter Vest-norske Makadamverk fra begynnelsen av 1900-tallet. Over 80 mann hadde arbeid her den gang. I det restaurerte sjøhuset i Hattarvågen er det selskapslokale og kafé. På loftet er det innredet ferieleiligheter. Båtturister kan få både ferskvann og strømtilgang på bryggen.

Borgøy Notservice og Sjøhusferie har gjestehavn innerst og vest i viken. Øst for denne ligger Strandby gjestebrygge med gode
dybder.

Friluftsrådet har laget både brygge og båtfester i Øynarvågen, på nordsiden av Borgøy. Dette er også et svært populært mål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *