Hervik

Hervik:
Way Point  59°18,94’N 05°36,02’E

Hervik ligger idyllisk til i Hervikfjorden, like før fjorden snevrer betydelig inn. Lengre inn i fjorden finner vi Borgøy, den store øya som nesten stenger av fjorden. Gjestehavna ligger lunt til  for de fleste forhold

Det går fine turløyper fra havna, og det er 500 meter til en fin badeplass der det også er toaletter. Fra opplysningstavlen går det en sti til toppen av Gudbrandsfjellet (292 moh.). Her har du utsikt til Stavanger i sør, Suldalsheiene i øst, Karmøy og Haugesund med øyene utenfor i vest.

Ved kaien er der muligheter for bunkers, vann, gass og butikk. På den andre siden av bukten ligger fabrikkutsalget til Hervik saft og syltetøy. Hvor de lager saft og syltetøy 100 % naturlig og uten konserveringsmidler.

Verksted og slipp finner en i  nærheten av havna.

På vestsiden av bukten finner du ei fin gjestehavn med gode dybder. Butikken ligger rett ved flytebryggene. Selv om sørøstlige vinder sjenerer, ligger du trygt og godt.

Når en går inn Hervikfjorden, ligger Spissøya midt i fjorden. Raudholmen lykt ligger litt vest for øya. Hervik ligger i vest like bak Holmen og neset. Det enkleste er å gå mellom Klovskjæret og Hervikflua i sør. Her er det jernstaker på begge sider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *