Hamnarholmen

Hamnarholmen

Way Point  59°17,99’N 05°27,72’E

Hamnarholmen ligger i innløpet til den lange, smale Førlandsfjorden. Hamnarholmen ligger som en hestesko med åpningen vendt mot øst. Holmen er frodig og rik på furuskog.

Stedet omtales gjerne som Hamnaren, og er et populært båtutfartssted med stor bryggekapasitet. Til tross for at havnen er rommelig, kan det ofte være fullt. Denne gode havnen, ble lenge benyttet av fiskere som søkte ly i dårlig vær. Det er lunt for nordavinden og sol til langt på kveld.

Friluftsrådet Vest har satt opp flere brygger på begge sider av vågen. Det er grillhus, toalett og lekestativ for de minste.Ved flytebrygga er der dypt nok for seilbåter.

Om våren og høsten er det båter fra Haugesund og Karmøy som dominerer ved Hamnarholmen, men i sommerferien er det også mange båtfarende fra Stavanger-området her.

Skipsleden inn og ut av Førlandsfjorden går på østsiden av Hamnarholmen, og forbi denne populære naturhavnen. Benytt hekkanker med baugfortøyning for å frigjøre så mye plass som mulig. Det er sølebunn, men greit ankerfeste allikevel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *