Vesterøy – Austerøy

Austerøy:

Way Point  WP 59°17,24’N 05°26,65’E

Austerøy skiller seg fra det skogkledde landskapet lenger nord med et duvende lyngheilandskap. Dette avrundes med svaberg ned mot sjøen og enkelte små og steinete strender. Deler av øya er sikret av Friluftsrådet, og er en del av Vestkystparken.
Det er en liten og hyggelig naturhavn som møter deg på Austerøyas nordside. Her har Friluftsrådet Vest satt opp en liten flytebrygge for å lette atkomsten til øya. I tillegg er det er noen bolter på vestsiden av vågen som du kan gjøre fast i. Du kan også legge deg på svai med brukbart feste i sølebunn og dybder på 6 – 10 meter.

Vesterøy

Way Point  WP 59°17,05’N 05°26,02’E

Vesterøy er et godt alternativ. Den vestlige delen av pollen sør på øya og de små holmene utenfor er offentlig friluftsområde. Der er det satt opp toalett og søppeldunker, og det er en liten gresslette for telting, ballspill og lek. Det meste av øya ellers er i privat eie, men mye er utmark som kan brukes av alle. Området rundt og mellom husene, løa og naustet er privat.

På Vesterøya er det også små brygger å fortøye til. I bukta hvor bildet er tatt er den delen som vises på bildet privat. I nordre enden er det friluftsrådet som er eier og kan fritt brukes som ankringsplass med hekkanker og kiler i land. Her ligger en trygt for de fleste vinder.

Innseilingen mellom Vesterøya og Austerøya er grei, men se opp for skvalpeskjæret i sundet på nordvestsiden av øya. Går du inn via Raudholmflu lykt, så hold avstand til Raudholmene, her er det flere skvalpeskjær.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *